Heti programajánló | 2024.10.15-18.

október

15.

általános

KEDD - 10.15.


Előadás-sorozat | A jövő most történik

A jövő most történik címmel egy, az információcserét és belső kohéziót segítő és erősítő előadás-sorozatot indul. A tanév során, minden Karnak lehetősége lesz a saját tudományterülete bemutatására. Karunk képviseletében Dr. Vörös Zoltán, Dr. Guld Ádám, Dr. Matuz András előadását hallgathatjuk meg.

Időpont & helyszín: PTE KTK, Fintelligence terem, 16.00

További részletek: ITT

 

Előadás | Prof. Dr. Bárány Attila

A Személyes történelem - Kalandozások a középkor és az újkor világában című kurzus és előadássorozat keretein belül, a PTE BTK Vendége pályázat támogatásával, Prof. Dr. Bárány Attila, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára tart előadást Oroszlánszívű Richárd címmel. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Időpont & helyszín: PTE BTK, Rókus u., M épület, 106-os terem, 18.00

További részletek és regisztráció: ITT

 

SZERDA -10.16.


Előadás | PTE Karrier Iroda

A PTE Karrier Iroda Szikra, láng, parázs, hamu: gyakorlatok a KIÉGÉS megelőzésére címmel előadást szervez. Az előadás során olyan megoldásfókuszú gyakorlatokat, kérdéseket, eszközöket ismerhet meg, amelyek segíthetik abban, hogy a fókuszt a vágyott jövőre, egy stresszmentesebb életstílusra, érzelmileg kiegyensúlyozottabb mindennapokra tudja fordítani.

Időpont & helyszín: online, 18.00

További részletek és regisztráció: ITT

 

Előadás| Szenior Akadémia

A Pécsi Szenior Akadémia immáron 21. szemeszterében várja ismeretterjesztő előadásaira minden 60. életévét betöltött érdeklődőt. A részvétel ingyenes, a félév részletes programja ide kattintva elérhető. Az esetleges programváltozásokról a Pécsi Szenior Akadémia Facebook-oldalán adunk hírt.

Időpont & helyszín: Szántó Kovács János u. 1/b. (PTE Koltai Dénes Aula), 15.00

 

CSÜTÖRTÖK -10.17.


Kiállítás | A Klimo Könyvtár kutatói

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a A Klimo Könyvtár kutatói című tárlat megnyitójára. A kiállítás a könyvtárban folyó kutatásokat és a kutatókat mutatja be.

Időpont & helyszín: PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Történeti Gyűjtemény Osztálya, 17.00

További részletek: ITT

 

Kiállítás | Atlantisz. Kis világok

Fodrozódó vízfelszín, harangláb a szántásban, gyökerek közül előbukkanó falak, üres szobákba nyíló ajtók. Az október 17-én a pécsi JPM Néprajzi Múzeumban nyíló kiállítás képei, tárgyai elveszett világokról mesélnek.

Időpont & helyszín: JPM Néprajzi Múzeum (7621 Pécs, Rákóczi út 15.), 17.00

További részletek: ITT

 

NFI Filmklub | Bacsó Péter: A tanú

Bacsó Péter szatírája már betiltása alatt kultfilmmé vált. Máig tanulságos és szórakoztató mementója a magyar történelem egyik legnyomasztóbb periódusának.

További részletek a filmről: ITT

Időpont&helyszín: OSZIP (7621 Pécs, Váradi Antal u. 11.), 18.00

 

PÉNTEK - 10.18.


Előadás | Prof. Chris Hann

A PTE Interdiszciplináris Doktori Iskola Néprajz – Kulturális Antropológia Doktori Programja szeretettel várja az érdeklődőket Prof. Chris Hann (Max Planck Institute for Social Anthropology) The demise of the Uyghur peasantry című előadására, amely a PTE BTK Vendége pályázat támogatásával valósul meg.

Időpont: 2024. október 18., péntek - 14.00

Helyszín:  PTE BTK, M épület, 116-os terem (Pécs, Rókus u. 2.)

További részletek: ITT

 

Konferencia | Nemzetközi Kroatisztikai Tudományos Konferencia

Az idei konferencia három évforduló köré szerveződik: 150 éve született Ivana Brlić-Mažuranić a horvát gyermekirodalom egyik kiemelkedő alakja, 75 éve kezdte meg működését a Horvát Tanszék illetve annak jogelődje, a Délszláv Tanszék a pécsi Pedagógiai Főiskolán, az Országos Horvát Önkormányzat 20 éve alapította a Magyarországi Horvátok Tudományos Intézetét.

Időpont & helyszín: MTA PAB Székház Pécs, Jurisics M. u. 44., 11.00

További részletek: ITT